50 мільйонів на культуру від азарту! У міністерстві відзвітували про надходження за рік

Міністерство культури цього року отримало 50 млн грн від сплати за ліцензії за азартні ігри.

Виконуючий обов’язки міністра Ростислав Карандєєв пояснив:

«Весь гуманітарний комплекс живе за рахунок зовнішніх запозичень і фінансової допомоги. Є невеличкі надходження - тішимося з цього - це кошти, які йдуть до державного бюджету для реалізації проєктів у сфері капітального розвитку, від грального бізнесу».

Він додав, що кошти пішли на завершення раніше розпочатих робіт на окремих пам'ятках. Деякі проєкти були розпочали ще до війни.

Частину коштів витратили на ремонт у Софії Київській, а також на невідкладні роботи у дерев'яній церкві у Жовкві, на об'єктах у Чернігові. Також гроші пішли на проєкти у закладах освіти. «По 500 тисяч, по мільйону, по два - не більше», - сказав Карандєєв.

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин