Британська лотерея на російські гроші?

Міжнародна компанія Allwyn, - фактичний оператор національних лотерей в Європі - у 2020 році позичила у «дочок» російських державних банків (ВТБ та «Сбербанка») майже 640 мільйонів євро.

Це само по собі неприємно, а ще неприємніше наступне: навесні 2022-го компанія виграла конкурс на проведення лотереї у Великій Британії. А ці банки вже були під санкціями за повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

В Allwyn заявили, що проінформували регулятора про позики та свій намір погасити їх 28 лютого 2022-го. І, мовляв, дотримувались вказівок Міністерства фінансів щодо санкцій. Однак це все під великим питанням, зазанчають британські ЗМІ.

Немає доказів використання кредитів російських банків для прямого фінансування британської лотереї. Також поки немає доказів впливу росії на проведення лотереї, як немає і підтверджень порушення Allwyn санкційного законодавства. Водночас, ці кошти, ймовірно, підтримували компанію під час конкурсу, що є взагалі-то досить дорогим задоволенням.

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України і світу: 

Полювання на покер-клуби. Ще один “накрили” у Червонограді

Не реклама, а продакт плейсмент. У КРАІЛ вже карають за рекламу, але кому треба - той обходить

Іван Рудий про ситуацію на ринку. Основні цитати голови регулятора

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин