GGbet i Megogo отримали штрафи від КРАІЛ

GGbet i Megogo отримали штрафи від КРАІЛ. Про таке пишеться у документах, оприлюднених на сайті регулятора.

Тепер компанії заплатять у держказну по 2,4 млн гривень кожна. Фінсанкції пов’язані з порушенням законодавства про рекламу.

Нагадаємо, у травні уряд видав постанову, що забороняє рекламу азартних ігор, в тому числі, з використанням електронних комунікацій. GGbet i MEGOGO через кілька тижнів після постанови - стали офіційними партнерами.  

Ще тоді користувачі надсилали до нашої редакції прохання звернутись до КРАІЛ щодо порушення компаніями законодавства і оприлюднити ситуацію на широкий загал. Адже букмекер “рекламувався на всі гроші” під час футбольних трансляцій без врахування будь-яких законодавчих вимог і того, що інші оператори ринку - слухняно дотримувались нових правил.

В одному з наших матеріалів на початку літа юристи констатували: механізм притягнення до відповідальності за спонсорство - навряд чи є (якщо так можна назвати те, що робили GGbet). Бо закон «Про рекламу» розділяє поняття спонсорства та реклами, і більшу силу має саме закон, а не нова постанова.

Утім, як бачимо, справедливість врешті перемогла!

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України та світу: 

“Якщо депутати захочуть”. Експерт назвав умову, за якої припиняться “дропи”

“Дванадцять апостолів” Гетманцева. Та їхні ролі в українській економіці

Податкові лещата, або чи планували для легального грального бізнесу вигідні умови? 

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин