Гра у продуктивність. В Уряді затвердили Порядок функціонування Держсистеми онлайн-моніторингу

У передноворічних списках “покінчити з” опинилась Державна система онлайн моніторингу. На її впровадження учасники ринку чекають два роки. І от - диво трапилось! На сайті Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей вже подали те, що відбулось, як величезне досягнення. На ділі, Кабмін на останньому засіданні усього лише прийняв документ.

У Порядку зафіксували правила функціонування та експлуатації, перелік користувачів та обсяг прав доступу для різних користувачів Державної системи. Також те, як вона взаємодіятиме з  організаторами азартних ігор та КРАІЛ.

У ДСОМ тепер з’явилась структура, вимоги до авторизації та до захисту інформації, яку вона буде містити. Словом, виконана частка приблизно у 10% від загального обсягу роботи, яку голова КРАІЛ Іван Рудий вже охрестив “історичним рішенням для сфери”.

Без нормативно-правової основи ДСОМ і справді не запрацює. Нагадаємо, впровадити це ІТ-рішення збирались для того, аби, перш за все, контролювати фінансовий обіг у сфері гемблінгу. Система - це можливість у реальному часі отримувати, передавати інформацію від відповідного грального обладнання про ставки та виплачені виграші.

Утім, і на думку учасників ринку, і на думку експертів, запровадження ДСОМ буде ефективним лише після остаточного визначення податкових правил гри. На часі в першу чергу -  прийняти весь пакет законопроектів, який визначає систему оподаткування у гральному бізнесі, а вже потім використовувати ДСОМ для фіскального контролю.

Інакше ДСОМ буде лише зручною палицею у руках силовиків, а відповідно - заганятиме організаторів у глухий кут, а підпільному сектору - лише посприяє.

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин