На систему онлайн-моніторингу немає грошей?

Де вона - обіцяна ДСОМ? 20 днів минуло з моменту, коли згідно скандального рішення РНБО мали б запустити систему онлайн-моніторингу. Але дива не сталось.

Народний депутат Ярослав Желізняк у своєму Телеграм-каналі пояснює причину відсутності потрібного для ринку механізму.

“Отримав відповідь від Уряду щодо системи онлайн моніторингу за гральним бізнесом…яка за рішенням РНБО і потім того ж Уряду мала бути впроваджена ще 07 травня. Коротко- грошей немає 🤷‍♂️ Тому нема системи. Немає податків…”

На прикріпленій до цитати картинці листа-відповіді від, скоріш за все, КРАІЛ, йдеться про те, що регулятор неодноразово звертався до Кабінету Міністрів та Міністерства цифрової політики щодо виділення фінансування на створення системи. Але ані в законі про держбюджет на минулий рік, ані на цей створення системи не планувалось, тож за які кошти її мають створити?

ДСОМ не лише на папері, а й на ділі вже має існувати більше 2 років. Через відсутність механізму наш ринок іноземні інвестори бачать, як «непрозорий». Організатори діючі - сплачують потрійну вартість ліцензії, це як плюс до інших «неприємних бонусів», як, наприклад, неіснуючий закон про податки для гемблінгу, відчутна присутність нелегалів на ринку та інші перепони на шляху до цивілізованого ведення бізнесу.

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України та світу: 

Інтереси Гетманцева проти грального бізнесу. Соцмережі “нагадують”

Участь нашої збірної у Євро - скасовується? Чи дійсно вболівальники не побачать футбол без підтримки Vbet?

“Якщо рекламу букмекерів заборонять - це вб'є спортивну галузь”. Ексклюзивне інтерв'ю з футбольним експертом

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин