Перемогти своїх. У Податковому комітеті похвалились детінізацією, але у це вже мало хто вірить

"Очевидна спільна перемога у 2023-році”, - так у своєму пості в Телеграм-каналі назвав підсумки податкових зборів з організаторів грального бізнесу голова Податкового комітету ВР Данило Гетманцев. Традиційно “переможну перемогу” підхопив і продублював у своєму каналі його колега Ярослав Желєзняк. 

Основна інформація, якою так пишаються депутати - те, що надходження до державного бюджету від ігорки склали 10,4 мільярдів грн. Мовляв, лише у грудні бюджет отримав 800 млн грн, тоді як 2022-го за весь рік вдалось зібрати з операторів лише 730 мільйонів гривень. “Промахнувся” Гетманцев хіба з останнім реченням у публікації, в якому подякував всім, хто доклав зусиль, аби припинити зловживання на ринку та вивести його в білу. Тепер - має коментарі, які “чистити” вже недоречно. Адже “поведеться” на схожі популістські вкиди хіба той, хто досі вірить у стереоти про безкомпромісну шкоду грального бізнесу. 

Свідомі читачі, які слідкують за подіями відзначають під дописом: нелегальні казино - досі працюють по підвалах без жодного контролю і покарання від правоохоронців. Не обійшлось і без згадки від читачів про європейський досвід, де на ринок свідомо запускають якомога більше операторів за нижчими цінами на ліцензію, утім мають в рази більші податкові надходження за рахунок зручних умов для обох сторін.

Що натомість відбувається в Україні? Оглядачі ринку писали про це вже не раз: останній рік податківці буквально “душать” організаторів грального бізнесу перевірками по всій країні. Аби не нариватись на ще більше “безпідставних шмонів”, бізнес сплачує податки за умовами, вигідними лише державі. Адже за три роки Верховна рада досі не прийняла законопроект, який регулюватиме сплату податків гемблінгом. Витискання з ринку тих, хто вже є, а на додачу умови, за якими тут доводиться вести бізнес легалам, відлякують іноземних інвесторів.

Тим часом в парарельній реальності за абсолютно іншими правилами існує ціла імперія нелегальних гральних закладів у всіх містах країни. Які про жодну сплату податків і не думають, їхній єдиний клопіт - якими купюрами раз на місяць утромбувати готівку у чорний пакет. І подовжити таким чином собі право на діяльність, яку правоохоронці на місцях просто не помічатимуть.

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин