Різдвяні здобутки детективів. БЕБ вдалось спіймати фігуранта гучної справи з міскодингу

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру двом особам, які повʼязані з одним із найбільших організаторів проведення азартних ігор. Йдеться про компанію, яка вже під санкціями. Причина розслідування - та сама крупна схема з міскодингом. 

Залучені в неї були як працівники операторів грального бізнесу, так і низки банків. Гуртом трудились, аби обійти сплату податків. Це коли дзеркальні сайти інтернет-казино та бетингу налаштовуються на прийом платежів з використанням міскодингу та розірваних грошових переказів. Готівка для поповнення рахунків облікових записів, в такому випадку,  вноситься через мережу терміналів самообслуговування, а вже після цього кошти зараховуються на розрахункові рахунки компаній-операторів грального бізнесу. До всього, слідство встановило факти проведення платежів з використанням карток російських банків. Робилось це зухвало, вже після повномасштабного вторгнення Росії, в обхід заборони Національного банку.

Загалом внаслідок успішного функціонування схеми через основний банк пройшло приблизно 20 мільярдів гривень. І ще в березні 2023 року Національний банк України позбавив два банки ліцензії та ліквідував їх.

На те, щоб довести справу до кінця, у детективів пішло більше півроку. Усе тому, що один із фігурантів справи весь цей час переховувався - змінив місце проживання і номер телефону. 

Журналісти одного з видань повідомляють, що ймовірно йдеться про працівника ліквідованого Ibox банку. Його колегу вдалось затримати раніше, а от першого через спроби переховуватись навіть оголошували у розшук. 

Утім вже зараз суд ухвалив для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин