Що там у Фінляндії азартного? Молодь почала грати менше!

Фінський інститут охорони здоров’я та соціального забезпечення вивчив це питання. Тенденції помітні. Наприклад, у 2011 році 87% опитаних чоловіків і 54% жінок грали на автоматах. Тепер – 25% чоловіків та лише 6% жінок.

Серед представників обох статей кількість прихильників азартних ігор скоротилася з 24% у 2019 році до 16% у 2024-му. Щоправда, чверть неповнолітніх хлопців продовжують грати в ігрові автомати. Ну, все ж ідеальних заборон не існує.

Так у Фінляндії спрацювало обмеження азартних ігор для неповнолітніх, яке уряд застосовував ще у 2011 році. Тоді мінімальний вік для азарту підвищили з 15 до 18 років.

Якщо азарт, то по закону. Тож вітаємо фінських гравців – сподіваємось, колись і у нас буде настільки прозора система.

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України та світу: 

“Дванадцять апостолів” Гетманцева. Та їхні ролі в українській економіці

Податкові лещата, або чи планували для легального грального бізнесу вигідні умови? 

В Уряді заговорили про податки, але ігорка знов не у списку тем

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин