Штрафи у гемблінгу: що змінилося і для кого?

Порушників закону у сфері гемблінгу КРАІЛ може штрафувати вже два роки. Але наприкінці минулого року Кабмін трохи видозмінив закон.

Відповідно до пунктів ст. 58 оператора можуть оштрафувати, якщо він:

⛔️працює без ліцензії;

⛔️вносить не передбачених виробником змін у конструкції грального обладнання;

⛔️допускає в гральні заклади людей, яким менше 21 року, та осіб з реєстру лудоманів;

⛔️відмовляється ідентифікувати клієнтів;

⛔️приймає ставки з використанням несертифікованого обладнання.

А у ст. 59 йдеться про порушення закону про рекламу казино (як онлайнових, так і наземних) та букмекерських пунктів і про відповідальність за них.

❓Що ж змінилось у цих двох статтях? Кабмін встановив, що питання про штрафи має розглядатись згідно з законом "Про адміністративну процедуру". Тобто КРАІЛ повинна повідомити оператора про час засідання з розгляду питання про штраф не пізніше ніж за сім днів до визначеної дати (раніше було п'ять). Крім того, КРАІЛ зобов'язана прикріпити до повідомлення копії документів, на підставі яких буде здійснюватися розгляд питання.

Однією з підстав, на основі яких прийматиметься рішення про штраф, є складений членами комісії акт про виявлені порушення. Щодо порушень норм про рекламу - достатньо протоколу Держпродспоживслужби. Право приймати рішення про стягнення мають голова Держпродспоживслужби й керівники територіальних органів та їх заступники.

Тепер рішення про штраф може бути прийняте і за відсутності порушника.

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ 🎲🎰

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин