У пошуках себе. Геннадій Новіков, який обіцяв запустити ДСОМ, тепер заступник керівника аппарату КРАІЛ

Надія на Державну систему онлайн-моніторингу - воскресла! Заступником керівника з 1 грудня став Геннадій Новіков. У ієарархії ця посада по впливовості - третя після Голови Комісії і Керівника апарату, а значить новому фахівцю такими “регаліями” буквально розв’язали руки. Якщо, звісно, претендував Геннадій на цю вакансію з такою ж місією, як і раніше.

Саме новий заступник керівника апарату і започаткував естафету балачок про Державну систему онлайн-моніторингу. До повномасштабного вторгнення він працював під керівництвом Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова і був головним спеціалістом відділу ІТ-індустрії департаменту цифрового розвитку. Пізніше Новіков буквально напросився у КРАІЛ і головною мотивацією для нього тоді, за його словами, стала чимала кількість цифрових проектів, які він дуже хотів допомогти комісії запустити. Потенційне своє призначення у КРАІЛ Геннадій Новіков публічно називав справжньою трансформацією регулятора. А от старі ліцензійні умови завзято критикував, обіцявши зробити “перезапуск”...

Щоправда, як ви вже здогадались, поки айтішник-реформатор був на посаді в аппараті КРАІЛ ані грандіозного перезапуску, ані самої Держсистеми онлайн моніторингу так і не трапилось. Екс-працівник Мінцифри трохи попрацювавши у апараті зазіхнув на посаду члена КРАІЛ і 17 березня Новікова успішно призначили.

За кілька днів після цього заявку на отримання двох ліцензій на роботу в Україні подала скандально відома компанія 1xbet. Нагадаємо, спочатку вирахувати у цій справі російський слід, а потім - вигнати представника країни-агресора з українського гемблінгу вдалось лише завдяки роботі журналістів-розслідувачів і активним громадським діячам. Натомість реформатор Новіков тоді свої знання застосувати не зміг і впритул не бачив доказів причетності ТОВ “Твоя беттінгова компанія” до руснявого букмекера.

З тих пір і дотепер про роботу Геннадія Новікова було не чутно, аж поки про нього і його реформаторський запал знов не згадали колеги з Комісії.

Покращення - вже скоро, не пропустіть!

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин