За ініціативу - покараний. У НАЗК склали протокол на прем’єра Шмигаля за бажання розібратись з корупціонерами КРАІЛ

Про дивні дива повідомляють на офіційній сторінці у соцмережах Національної агенції з протидії корупції. В агентстві "шиють" адміністративку не аби кому, а самому прем’єр-міністру України Денису Шмигалю. Мовляв, розголошує таємну інформацію, до якої має доступ. Причина конфлікту - робота Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей.

"Очільник Уряду, попередньо розглянувши повідомлення про корупцію від викривача, а саме працівника Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), дав доручення відповідним посадовим особам опрацювати таке повідомлення і за результатами поінформувати заявника та Кабінет Міністрів України. При цьому серед посадових осіб, яким було доручено розглянути повідомлення, зазначено й Голову КРАІЛ Івана Рудого, про протиправні дії якого й повідомлялося", — йдеться у повідомленні.

Бажання розібратись у НАЗК розцінили чомусь, як адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 1728 КУпАП. Оскільки він, начебто, незаконно розголосив інформацію про викривача, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків.  Цікаво, що голова Національного агенства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков, який склав протокол стосовно прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, зробив це за кілька днів до закінчення своїх повноважень.

Крапки над “і” у справі досі не розставлені. Або у НАЗК вважають, що цих подробиць журналістам має вистачити, аби зрозуміти, що до чого. Та поки все це виглядає як схема, яка має відбити бажання у представників вищого керівництва розбиратись у діях окремих відомств, типу КРАІЛ, які часто приймають рішення у “ручному режимі”.  

З того, що відомо про подальше: протокол НАЗК розгляне суд. Якщо все ж визнають Шмигаля винним – йому загрожує штраф з позбавленням права обіймати певні посади на один рік, а ще його внесуть в реєстр корупціонерів.

Прем'єр ще не коментував цю ситуацію. Але його прессекретар Ольга Куришко сказала, що Шмигаль ніякої інформації не розголошував. Вона розповіла, що у вересні уряд отримав звернення працівників КРАІЛ про незадоволення роботою керівника, у якому нічого не було про корупцію. Тому воно розглядалось саме як звернення громадян.

Міністр юстиції Денис Малюська також заявив, що у зверненні працівників КРАІЛ про корупцію не йшлося, а отже, в цій історії відсутній викривач, якого намагається захистити НАЗК. Малюська додав, що за КУпАП розголошення карається лише якщо воно умисне, а НАЗК констатувало відсутність умислу у діях прем’єра.

Не забудьте підписатися на наш Телеграм!

Ще новини з українського грального ринку: 

“Уряд України мусить по-іншому подивитись на гральний бізнес”, - голова гральної асоціації Грузії Георгій Мамулаішвілі

Інвестиційно неприваблива? Як відкрити казино в Україні

Заслужені санкції. Про оборудки Паріматч пишуть британські ЗМІ

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин