Замість допомоги - цитата з закону. Гравці скаржаться на податок на виграш

Гравці обурені і скаржаться на несправедливе оподаткування виграшів. Про це пишуть на офіційному сайті Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Для чого у Комісії повідомили про це - так і не зрозуміло.

“Згідно з нормами Кодексу, доходи фізичних осіб у вигляді виграшів та призів, інших, ніж виграш (приз) у лотерею, остаточно оподатковуються під час їх виплати за їх рахунок за ставкою у 18% – податок з доходів фізичних осіб та 1,5% – військовий збір. При цьому обов’язок утримати та сплатити (перерахувати) податки з доходів покладається на організатора азартних ігор під час виплати (видачі) виграшу (призу) гравцю” - написали у повідомленні.

Чим продемонстрували мовчазну згоду з податковим свавіллям, яке твориться на ринку азартної галузі в Україні. Як все виглядає на ділі - легко пояснити. Просто ставимо себе на місце гравця.

Уявімо, що за діючим податковим законодавством, яке КРАІЛ процитувала у повідомленні, гравець робить ставку у букмекерській конторі 100 гривень з коефіцієнтом 1,1. І ставка зіграла. Тобто гравець виграв 110 гривень.

За законом сплатити податок гравець має не з різниці, тобто не з виграних 10 гривень. А з усіх 110 гривень. За допомогою простої арифметики підраховуємо, що отримує він в результаті… 88 гривень 55 копійок. Ніби переміг, а ще й доплатити доведеться.

У повідомленні КРАІЛ акцент перевели на обов’язки організатора.

Гравець їм - про свій біль. У Комісії йому - про обов’язки організаторів. Мовляв, це саме оператор утримує кошти, бо має платити з них за гру податок. Чим не поштовх до пошуку нелегального організатора, який утримувати нічого не буде?

Експерти і оглядачі ринку кажуть: якщо законодавство з податками для організаторів грального бізнесу не ухвалять найближчим часом - так і буде. Гравець шукатиме тінь. Оператори - йтимуть з ринку.

Про ситуацію, яка склалась навколо юридичного довгобуду 2713-д The Gambler детально писав у матеріалі з думками експертів. Якщо коротко: законопроект, який писали під легалізацію - припав пилом. Організатори свої обіцянки виконали, придбали одні з найдорожчих ліцензій в Європі, а прозорих правил відрахування до держбюджету зі своїх надходжень так і не отримали. Результат: з ринку на четвертий рік легалізації потихеньку виходять учасники (приміром, казино Вулкан). А іноземні інвестори сюди з тієї ж причини заходити бояться…

ПІДПИСАТИСЯ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ

Ще новини про гральний бізнес України та світу: 

“Ми побачимо ще багато компаній, які просто вийдуть…”, - власник мережі гральних залів про ситуацію на ринку

Суд визнав: заблоковану ТОВ-ку, яка працювала на Pin-Up - контролювали росіяни. Тим часом у компанії підчищають згадки про це у ЗМІ

112 проваджень про незаконний гемблінг. А що з онлайном? 

The Gambler - новини українського азарту

The Gambler - це інсайдерська інформація про проблеми, з якими стикається молодий ринок легальних азартних ігор в Україні. Легальний азарт - це захист гравців, соціальна відповідальність, дотримання закону, інвестиції та надходження до бюджету країни. Хто намагається знищити легальний азарт, прикриваючись благими намірами?

The Gambler - це боротьба з «чорними» гральними залами, які заробляють на людському горі та нищать економіку країни. Розкриємо всі схеми нелегалів разом!

До новин